Lisää kapasiteettia akkutestaukseen

Valmet Automotive on laajentanut Saksan akkutestikeskustaan kahteen otteeseen parin viime vuoden aikana.

Bad Friedrichshallissa sijaitsevan testikeskuksen uusin laajennus lisäsi testiasemien määrän yli kaksinkertaiseksi. Samalla käyttöön otettiin uusi varasto- ja logistiikkakeskus.

Testikeskuksesta löytyy muun muassa kolme laitteistoa akkujärjestelmien testaukseen sekä kuusi laitteistoa akkumoduulien ja yksittäisten järjestelmän osien testeihin. Varastossa on tilaa sadalle korkeajänniteakkujärjestelmälle.

Kaiken kaikkiaan investointeja on tehty 15 miljoonalla eurolla. Uudistusten jälkeen yhtiöllä on käytössään yksi toimialan uudenaikaisimmista akkujen testauskeskuksista.

Investointien myötä testikeskuksessa pystytään testaamaan yhtä lailla urheiluautojen kuin vaikkapa traktorien akkujärjestelmiä. Keskuksen palvelut onkin suunnattu henkilö- ja pakettiautojen lisäksi raskaalle kalustolle sekä työkoneille.

Valmet Automotive investoi akkuvalmistukseen ja akkujen testaukseen. Kuva Valmet Automotive

Kattavaa testausta

Vasta valmistuneiden laajennusten ansiosta akkutestikeskus kattaa nyt lähes kaikki palvelut, joita akkujärjestelmätoimittajat asiakkailleen tarjoavat.

Testikeskuksen palveluihin kuuluvat muun muassa suorituskykytestit, joilla tutkitaan akun kuormitus- ja jännitesyklejä, suunniteltua käyttöprofiilia sekä kapasiteettia. Samoin voidaan tehdä akkujen käyttöikä- ja lämmönhallintatestausta.

Palveluihin lukeutuu myös akkujen ympäristönvaikutusten testaus. Oma lukunsa on Valmet Automotiven Kirchardtin akkutehtaan tuotantolinjan laadunvarmistus.

”Laajennuksen myötä pystymme tarjoamaan parasta mahdollista tukea ja ratkaisuja sekä akkujärjestelmien tuotekehitykseen että sarjatuotantoon”, sanoo akkujen testaustoiminnasta vastaava johtaja Stefan Sommer.

Akkujärjestelmiä ja niiden osia voidaan testata monipuolisesti uudistuneessa testikeskuksessa. Kuva Valmet Automotive

Akkujärjestelmiä raskaalle kalustolle

Akkutestikeskuksen laajennus tukee Valmet Automotiven strategista muutosta. Akkuliiketoiminnassa painottuvat jatkossa yhä selkeämmin yhtiön omat akkujärjestelmät, jotka on suunnattu etenkin raskaan kaluston ja työkoneiden tarpeisiin.

Valmet Automotive toi noin kaksi vuotta sitten markkinoille Modular Power Pack -akkujärjestelmän, joka on suunnattu raskaalle kalustolle ja työkoneille. Lisäksi yhtiö on äskettäin esitellyt raskaan kaluston Energy Pack -akkujärjestelmän konseptin.

Raskaan liikenteen ja työkoneiden akkujärjestelmien vaatimukset eroavat merkittävästi henkilöautoteollisuuden tarpeista. Tämä näkyy myös akkujen testauksessa, jossa erityistä huomiota kiinnitetään akkujen suorituskykyyn ja kestävyyteen vaativissa olosuhteissa sekä korkeisiin tehohuippuihin.

Lisäinvestointejakin on jo suunnitteilla. Tavoitteena on laajentaa etenkin raskaan liikenteen ja liikkuvien työkoneiden akkujärjestelmiin liittyviä palveluja. Investointeja suunnitellaan myös Weihenbronnin toimipaikkaan.

Tilaa Suomen Autolehti! Tilausvaihtoehdot löytyvät täältä!